петък, 11 май 2012 г.

Google Пингвин Ъпдейта или Penguin update

Нарочно изчаках повече време преди и аз да пиша за прословутият нов ъпдейт в алгоритъма на google.com и резултатите при класирането на сайтовете ми и тези на другите колеги при търсене.
Оказа се ,че последствията са много по-лоши от колкото се очакваше. Това което чета по форумите не ми харесва. Качествени сайтове с полезна информация и така важното за СЕО специалистите уникално съдържание е по някакъв начин пренебрегнат от този ъпдейт и в първите резултати за български или англоезични сайтове се показват сайтове с много малко публикации наблъскани с реклама или оставени сателитки.

Очаквах ,че след ъпдейта ще има период на до изчистване на нещата,но  това не се случи.
Просто нямам думи с които точно да опиша все по-лошите резултати на Гоогъл и начина на оценяване и класиране на сайтовете.Крайно време е да заложат на повече човека преценка и проверка за популярността на даден сайт и да впрегнат всички тези данни с който разполагат от Аналитиска и да класират стойностните сайтове.

Няма да пиша рецепти за това как да се направи по-добро SEO за Друпал сайт , защото нещата достатъчно са дъвкани по другите блогове и форуми и едва ли ще ви кажа нещо ново и работещо.
Аз съм привърженик на традиционните техники  за популяризация на един сайт и че всичко трябва да се прави ръчно и в полза на Интернет потребителите. Когато потребителите оценят какво им предлагаш ще идват при теб, било и така популярната търсачка да те затруднява като те оставя на заден план :) . Освен търсачката на Google има  и други нейни алтернативи към които скоро време може да се ориентирам ,социални  мрежи също предлагат  все повече готини възможности максимално бързо да осведомиш групата от хора в твоята пазарна ниша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар